Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι τα Εμπνευσμένα Δώρα;
Τα Εμπνευσμένα δώρα είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που σας δίνει την δυνατότητα να αγοράσετε πραγματικά, σωτήρια δώρα που θα σταλούν άμεσα από την αποθήκη της UNICEF στην Κοπεγχάγη ή από τους τοπικούς προμηθευτές της UNICEF σε ένα από τα 150 σημεία της γης, όπου UNICEF πραγματοποιεί προγράμματά της προς όφελος των παιδιών που έχουν την ανάγκη μας. Τα Εμπνευσμένα δώρα της UNICEF είναι πραγματικά αντικείμενα, όπως κουνουπιέρες, θεραπευτικό γάλα, ακόμη και το «Σχολείο μέσα σε Κουτί» για την κάλυψη των μαθησιακών αναγκών μιας ολόκληρης τάξης παιδιών. Σε ένα κόσμο όπου κάθε μέρα, 21.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, τα Εμπνευσμένα δώρα μπορούν πραγματικά να σώσουν τη ζωή ενός παιδιού που απειλείται από τον υποσιτισμό, τις ασθένειες, το ακατάλληλο νερό, την έλλειψη στέγης, βασικού εμβολιασμού και φάρμακων.

Για τι ακριβώς πληρώνω;
Στέλνουμε τα πραγματικά είδη που εκτίθενται στο site. Για παράδειγμα, με την αγορά μιας κουνουπιέρας, παραδίδουμε μια κουνουπιέρα. Ωστόσο, επειδή η UNICEF καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, ενδέχεται κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, το δώρο που επιλέξατε να αντικατασταθεί από ένα άλλο, της ίδιας κατηγορίας και αξίας προϊόντων που είναι πιο απαραίτητο στα παιδιά. Δηλαδή, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα προωθήσουμε σχοινάκια εάν το σχολείο έχει ήδη αρκετές μπάλες ποδοσφαίρου. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε πάντα να γνωρίζετε ποιο ακριβώς πεδίο της δράσης μας υποστηρίζετε και θα αισθάνεστε σίγουρος ότι πραγματικά αξιοποιείται στο μέγιστο η δωρεά σας.

Πως θα σταλεί η ευχητήρια κάρτα μου;
Οι ευχετήριες κάρτες αποστέλλονται μέσα σε 5-7 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της παραγγελίας σας. Οι ευχετήριες κάρτες ταχυδρομούνται με βάση τους όρους για αποστολή Β’ προτεραιότητας των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Εάν θέλετε οι ευχές σας να φτάσουν πιο γρήγορα, προτείνουμε να επιλέξετε την αποστολή ηλεκτρονικής κάρτας.

Μπορώ να αγοράσω ένα Εμπνευσμένο Δώρο και να επιλέξω συγκεκριμένη περιοχή που θα σταλεί;
Τα Εμπνευσμένα Δώρα μας δεν μπορούν να προωθηθούν σε συγκεκριμένες επείγουσες ανάγκες, χώρες ή περιοχές. Όλα τα δώρα αποστέλλονται όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Τα εμπνευσμένα δώρα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη αναγκών προγραμμάτων της UNICEF και δεν μπορούν να αποσταλούν σε ιδιώτες ή άλλες οργανώσεις.

Λαμβάνω απόδειξη για την συναλλαγή μου;

Ναι. Με την χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας, σας αποστέλλουμε ταχυδρομικά απόδειξη είσπραξης δωρεάς.

Πως μπορώ να πληρώσω για την παραγγελία των δώρων μου;
Μπορείτε να πληρώσετε μέσω πιστωτικής κάρτας. Δεχόμαστε Visa, Mastercard, Diners Club και American Express.
Δεν δεχόμαστε χρεωστικές κάρτες ή cash cards.


Πιστεύουμε ότι έχουμε καλύψει τις ερωτήσεις και απορίες σας σχετικά με το σημαντικό πρόγραμμα των Εμπνευσμένων Δώρων. Εάν όμως δεν βρείτε απάντηση στα ερωτήματά σας σε αυτή τη σελίδα, μπορείτε να μας στείλετε email στο inspiredgifts@unicef.gr ή καλέστε μας στο 210-7255555.