Μπάλες ποδοσφαίρου για ομαδικό παιχνίδι

ΛΠ2

Σε περιόδους κρίσης, το παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά ελπίδα και ένα αίσθημα ομαλότητας. Κάτι, τόσο απλό όσο μια μπάλα ποδοσφαίρου μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των παιδιών και να τους προσφέρει ένα αίσθημα ανακούφισης από το άγχος και τα ψυχικά τραύματα. Η προσφορά μιας μπάλας από εσάς, φέρνει τα παιδιά κοντά, δημιουργεί ένα περιβάλλον φιλικό προς τα παιδιά, όπου μπορούν να είναι … παιδιά.

Στην εικόνα αυτού του δώρου, πολλά παιδικά πρόσωπα θα λάμψουν από χαρά. Αυτή η ανθεκτική, δερμάτινη μπάλα ποδοσφαίρου, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ζήσουν τα παιδιά, την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας.

Σε περιοχές που τα παιδιά βιώνουν καθημερινά σκηνές βίας, καταστροφής ή ξεριζωμού, οι μπάλες αποτελούν μια διέξοδο από την καθημερινότητα μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά μπορούν να συγκεντρωθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, να παίξουν, να αθληθούν και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο για αυτά περιβάλλον, μακριά από τα γεγονότα που κλονίζουν την ψυχική τους ηρεμία. Το ποδόσφαιρο δε, είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις όπου θέλεις και με όσους παίχτες διαθέτεις.

Με το δώρο σας θα εξασφαλίσετε 2 μπάλες ποδοσφαίρου για ένα σχολείο, ή για έναν καταυλισμό προσφύγων.

Η Δράση της UNICEF
Ενημερωθείτε πως αξιοποιεί η UNICEF αυτό το Εμπνευσμένο Δώρο!
Στην Κόστα Ρίκα, όπου η ένοπλη βία έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πολλών παιδιών, η UNICEF υποστηρίζει προγράμματα άθλησης, για να μπορέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τη δύναμη μέσα από το  παιχνίδι, χωρίς τη χρήση όπλων, αλλά και για να τους καλλιεργήσει ένα ειρηνικό κλίμα.
Δύσκολα ζητήματα, όπως η πρόληψη της μετάδοσης του HIV ή η ενδοοικογενειακή βία, μπορεί να συνδυαστούν με προγράμματα αθλητισμού, γιατί εκεί δημιουργείται ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον, που κάνει τη συζήτηση τέτοιων θεμάτων ευκολότερη. 

Τα ειδικά προγράμματα που προωθούν το ποδόσφαιρο στα κορίτσια είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων, στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, και ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή και την ενδυνάμωση των κοριτσιών.

Ποσότητα:

Αξία Δώρου: 26.00 €