Αντλία Νερού για την πρόσβαση σε πόσιμο νερό

192

Η αδυναμία πρόσβασης σε καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής σκοτώνει καθημερινά 3.000 παιδιά. Η παροχή καθαρού νερού προστατεύει τα παιδιά από ασθένειες, προωθεί τη σωστή υγιεινή και ελαφρύνει τα παιδιά από το βάρος της καθημερινής μεταφοράς νερού, που επηρεάζει τη δυνατότητα παρουσίας τους στο σχολείο. Το δώρο σας αυτό, μια ανθεκτική αντλία νερού θα εξασφαλίσει την παροχή καθαρού, ασφαλούς νερού σε μια ολόκληρη κοινότητα.


Το δώρο σας σίγουρα θα «χτυπήσει» φλέβα καθαρού νερού και θα σώσει αμέτρητες ζωές. Μια αντλία νερού παρέχει καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό για τα παιδιά και για ολόκληρη την κοινότητά τους.
 
Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στερούνται την πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Εκτιμάται ότι σχεδόν 3.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από διάρροια που προκαλείται από την ακατάλληλη υγιεινή και την κατανάλωση ακάθαρτου νερού που καταναλώνουν. Μια αντλία νερού παρέχει σε μια κοινότητα ασφαλές καθαρό νερό από πηγάδι, κάθε στιγμή της ημέρας. Η εύκολη πρόσβαση σε νερό εξοικονομεί επίσης χρόνο στα παιδιά, κυρίως στα κορίτσια, τα οποία αναγκάζονται να περπατούν χιλιόμετρα, συχνά κάτω από επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες, σε βάρος των σπουδών τους, για να φέρουν νερό στο σπίτι τους.

Το γενναιόδωρο αυτό δώρο, είναι κάτι παραπάνω από νερό, είναι ένα δώρο αειφόρου προσφοράς.
Η Δράση της UNICEF
Ενημερωθείτε πως αξιοποιεί η UNICEF αυτό το Εμπνευσμένο Δώρο!
Το Τζιμπουτί είναι μία από τις πολλές χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της επισιτιστικής κρίσης που πλήττει το Κέρας της Αφρικής. Οι προμήθειες του πόσιμου νερού είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Ακόμη και πριν από αυτήν την επισιτιστική κρίση, ποσοστό μεγαλύτερο από το 49% των ανθρώπων στις αγροτικές περιοχές του Τζιμπουτί δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Χωρίς εκπαίδευση σε θέματα υγείας και υγιεινής, πολλές μητέρες έχουν βάλει ασυναίσθητα τις ζωές των παιδιών τους σε κίνδυνο, δίνοντας σε βρέφη ηλικίας και ενός μήνα, ακατάλληλο νερό.
Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες, 20.000 άνθρωποι έχουν υποστηριχθεί χάρη στην επισκευή 30 προϋπαρχόντων πηγαδιών, τα οποία είτε έχουν σφραγιστεί για λόγους υγιεινής, είτε έχουν υποστεί εμβάθυνση και είναι εξοπλισμένα με χειροκίνητες αντλίες, παρέχοντας ασφαλή και μόνιμη πρόσβαση σε προσιτές πηγές νερού σε λογικές αποστάσεις από τις κατοικίες.

Ποσότητα:

Αξία Δώρου: 370.30 €